De Vonk Noordwijkerhout

Het ligt niet in de bedoeling van de webmaster om plagiaat te plegen met al deze oude gegevens. Wij zijn dan ook op zoek naar de schrijver(s) van deze historisch documenten en de makers van al die mooie oude foto's.


home Vakantiehuis Vormingscentrum Glas in lood ramen Foto,s Bouwtekeningen De Blauwdotter Contact downloads Vonkers vertellen HET BOEK VAN DE VONK2.swf

HET BOEK VAN "DE VONK"
Herinneringen aan een Vacantiehuis  in de Bollenvelden.
W. en H. VAN DER HEIDE


VOORWOORD
 
 
Mijn zuster liet bij haar dood een bundel herinneringen na aan "De Vonk", het vacantiehuis van de vereniging "Buitenverblijf" te Noordwijkerhout, dat wij eerst samen leidden en waarvan zij later nog enige tijd alleen hoofd was.
Deze herinneringen, door mij aangevuld en gedeeltelijk omgewerkt, zijn ontleend aan negen zonnige werkjaren. Zij zijn in de eerste plaats bedoeld voor hen, die in die jaren het Vonkbedrijf meemaakten, er werkten en er gast waren. In de tweede plaats wens ik ze een plaatsje toe in de leidersbibliotheek van 't clubhuis, zodat zij, die buitenwerk met de jeugd verrichten er iets in terug kunnen vinden van eigen streven.
Het boekje is opgedragen aan 't humanistische jeugdwerk in ons land, zoals 't verricht wordt in dorpen en steden, het Leven verrijkt van jongeren en ouderen, zonder naar godsdienst of politiek te vragen. Moge 't zijn weg vinden tot de harten van hen, die die Vonktijd meemaakten, nu al volwassen zijn en kinderen hebben. Misschien vinden zij er stof in om er hun van te vertellen.


                                                                                       W. M. v.d. HEIDE.


Hier kunt u het hele boekje lezen

vormingscentrum de vonk.swf