heerlijk ontspannen bij een lekkere cocktail Home Menuleer Tafellinnen Borden&Bestek Tafels dekken Serveertechnieken Etiguette Wijnen Test uw Kennis Contact
Menuregels

De uitgangspunten voor het maken van menu’s zijn in tien regels samen te vatten:

1. Zorg voor een juiste volgorde van de gangen.

2. Zorg voor een evenwichtige verdeling van de verschillende
onderdelen van het menu.

3. Zorg voor afwisseling in de bereidingstechnieken van de
verschillende onderdelen.

4. Zorg voor afwisseling in het gebruik van producten.

5. Breng afwisseling in kleuren en smaken, niet alleen binnen het
menu, maar ook binnen de afzonderlijke gerechten.

6. Hou rekening met het jaargetijde. Hete zomerdagen vragen
om andere gerechten dan koude winterdagen.

7. Maak gebruik van verse producten die in het seizoen worden
Aangeboden.

8. Stem een menu af op de gelegenheid waarvoor het gebruikt
moet worden.

9. Stem het menu af op de groep gasten. Hou rekening met de
aanwezigheid van ouderen, kinderen of gasten met bijzondere
voedingsgewoonten of diëten.

10. Hou rekening met de mogelijkheden van jouw keuken.