Lekker tafelen
Home Menuleer Tafellinnen Borden&Bestek Tafels opdekken Serveertechnieken Test uw kennis
Test uw kennis in de keuken
1. Wat is de vakterm voor het bereiden van goed doorbakken vlees?
a) Saignant
b)
Rosé
c)
A Point
d) Bien Cuit

2. Wat betekend fileren?
a) Vis ontdoen van graten
b) Vis volledig ontdoen van graten
c) In reepjes snijden van vlees
d) In plakjes snijden van vlees

3. Wat is een Bouquette garni?
a) Groenten en kruidenbundel
b) Groentenbundel
c) Kruidenbundel
d) Een gevarieerd bos bloemen op tafel

4. Wat betekent Brunoise ?
a) aan reepjes gesneden groenten
b) grof gesneden groenten
c) in zeer kleine blokjes gesneden groenten
d) Het bruin bakken van groenten

5. Wat is een Court-bouillion?
a) Bouillon voor heldere soepen
b) Bouillion voor vissoepen
c) Kruiden bouillion
d) Kruidenbouillion voor het pocheren van vis

6. Wat is een Casserolier?
a) Vuurvaste bakvorm

b) Pannewasser(afwasser)
c) beide mogen

7. Wat is Duchesse?
a) Aardappelpuree
b) Aardappelpuree met boter
c) Aardappelpuree met eigeel
d) Ardappelpuree met eigeel en boter

8. Wat is een Chafing Dish?
a) Warmwaterbak
b) Verplaatsbare warmwaterbak
c) A en B is allebei goed
d) Verzamelnaam voor het bewaren van groenten